lauantai 5. kesäkuuta 2010

Ubud, Bali

Lento Bangkokista Balin Denpasariin kesti 4 tuntia. Maahantulorituaalit sijuivat kiitettävän nopeasti. Viisumin voi hankkia etukäteen tai kuten me vasta lentokentältä maahan saapumisen yhteydessä. Kuukauden viisumi kustantaa 25 USD. Bali on yksi Indonesian 17 000:sta saaresta, suosittu turistikohteena monipuolisuutensa ja helpon saavutettavuuden ansiosta. Saaren "suosituin" ja ruuhkaisin ranta on Kuta jossa turistien vilinää riittää samaan tapaan kuten esim Thaimaan Phuketissa. Kutan vilske ei kiinnostanut sen pidempään joten päätös jatkaa matkaa heti seuraavana aamuna syntyi nopeasti. Kutan alueella kaupustelijat olivat välillä todella yliaktiivisia, jos askel hiljeni tai katse suuntautui myyntikojun suuntaan niin heti jotain tyrkyttämässä. Yleisimpinä: Mister taxi! Mister, T-shirt, very cheap price for you! Mister, transport?
Huippusesonki Balilla on heinä-elokuussa ja on erityisesti Australialaisten suosiossa. Kutan hiekkaranta on ihan hieno ja tarjoaa hyvät puitteet surffaukseen. Aallot voivat olla aloittelijalle liiankin kovia ja virtaukset vaarallisia.Kutalta matka jatkui Ubudin pikkukaupunkiin sisämaahan.

Vaikkakin Ubud on myös turistien suosiossa niin nyt puitteet olivat jo sellaiset että ei tarvinnut heti ensiimäisenä alkaa suunnittelemaan matkaa eteenpäin. Täällä ei ole diskoja, aamuyöhön auki olevia baareja tai muita menomestoja joten bilekansa ja rantaelämää hakevat pysyvät Kutalla ja muilla beach alueilla. Ubudissaon myynnissä paljon jos monenlaisia puuveistoksia, maalauksia yms koriste-esineitä. Täällä Ubudissa yliaktiivisia ovat enimmäkseen taksikuskit, kadunvarsien pikku kauppoihin voi jopa astua sisälle ilman että puoliväkisin yritetään myydä jotain. Markkinoilla tätä tyrkyttämistä tapahtuu enemmän, ne kojut tulee ohitettua kyllä vauhdilla.
Koska Bali ei ole mikään iso saari niin todennäkäköisesti tämä Ubud tulee pysymään tukikohtana saaren tutkailuun moporetkien muodossa. Nyt pari päivää on tullut liikuttua kävellen, huomenna kulkupeliksi vaihtuu skootteri.
Sen verran jatkoakin on tullut kehiteltyä että sitten kun Bali on koluttu niin matka jatkunee itään läheiselle Lombokin  saarelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti