maanantai 5. heinäkuuta 2010

Kuala Lumpur, Malesia

Nyt on muutamat päivät vietetty taas vaihteeksi city lomaa, ihnan mukavaa vaihtelua. Matka lentokentältä keskustan China Towniin bussi-metro yhdistelmällä kustansi kahdelta hengeltä 5 euroa, taksi olisi haukannut 20-25 euroa. Majoitus China Townin sydämessä Petaling Street:llä ihan asiallisessa hotellihuoneessa kustantaa nyt n 20 euroa. Petaling street on markkinakatu joka kuhisee väkeä aina, erityisesti iltaisin. Katu on sellaisen shoppailijan paratiisi joka ei piittaa siitä onko adidaksen logo ihan millilleen orginaalia vastaava tai että lukeeko kellossa Romex vai Rolex. Hintataso luonnollisesti huokea, tinkiä pitää toki täälläkin.
Kuala Lumpurin keskustassa on helppo poukkoilla menemään metroverkostoja käyttäen. Shoppailijoille tarjontaa on vaikka millä mitalla. Itselle tuo ominaisuus ei aiheuta mitään erityisiä riemunkiljahduksia, vaatetavaraa tuli kuitenkin jonkun verran haalittua. Saadaan jätettyä yksi laukku hotellin huostaan Borneon visiitin ajaksi eikä tarvi siis kaikkia ostoksia mukana raahata kolmea viikkoa.

Kuala Lumpurin tunnetuin maamerkki lienee Petronas Towers. Nuo kaksoistornit olivat maailman korkeimmat rakennukset vuoteen 2004 asti. Tornien välillä 170 m korkeudella on kävelysilta jolle pääsee tavallinen pulliainenkin vierailemaan. Pääsymaksua ei ole mutta pääsylippujen määrä on rajattu ja vaikka oltiin paikalla aamupäivällä oli päivän kiintiö jo täynnä. Tänään tehtiin uusi yritys mutta olisi kannattanut ensimmäisellä kerralla lukea opasteet tarkemmin: kävelysilta ei avoinna maanantaisin. No katsotaan jos tuolla ehtisi piipahtaa kolmen viikon päästä kun tullaan takaisin Kuala Lumpuriin Borneon visiitiltä. Kaksoistorneja paremmat näköalat kaupunkiin tarjoaisi Kuala Lumpur Tower, teleliikennetorni jossa kaupunkia pääsee ihailemaan näköalakerroksesta 100m kaksoistornien kävelysiltaa korkeammalta 10 euron hintaan. Jätettiin kaupungin tarkkailu yläilmoista kuitenkin tällä erää väliin. Vaikka ei tuo 10 euroa iso sijoitus olisi ollutkaan  niin sillä kuitenkin ruokailee lähemmäs kymmenen kertaa paikalliskojuista.
Huomenna taas lentokentälle ja suuntana Sabah eli Malesian osavaltio Borneon koilisnurkassa. Muistinvirkistyksenä niille itseni lisäksi jotka viettivät maantiedontunnit pulkkamäessä niin Borneo on Maailman kolmanneksi suurin saari joka kuulu 73% Indonesialle, 26 Malesialle ja loput Brunei:lle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti