torstai 28. tammikuuta 2010

Langkawi, Malesia

Langkawi alkaa olla koluttu ja matka jatkuu perjantaina Thaimaahan Koh Lipen saarelle. Lipelle on täältä alle tunnin matka speed boatilla. Lippu kustansi 130 RM (n26 eur) mielestäni aika suolailen hinta näin lyhyestä matkasta.Nyt kuitenkin niin lähellä Lipeä että täytyyhän sitä käydä katsastamassa miten saari on muuttunut kahdessa vuodessa. Hieman myös polttelee päästä katsastamaan vedenalaista elämää joten eiköhän Lipellä tule muutamat sukelluksetkin heitettyä.
Tämä Langkawi on ihan hyvä paikka rauhalliseen rantalomailuun. Mitään menomestoja täältä ei löydy niitä halajaville.Elikkäs discojytke ei täällä pauhaa ja sehän on ainoastaan hyvä asia!
Pari ihan hyvää rantabaaria löytyi jossa illalla pöydät viritellään ihan siihen rantahiekalle. Mikäs siinä nautiskellessa olutta tahi jotain drinksua meren äärellä tähtitaivaan alla ja varpaat rantahiekassa. Juuri tätä tunnelmaa sitä kaipasi kerran jos toisenkin Suomen syksyssä tarpoessa.
Tässä hieman reilun viikon mittaisessa ajassa tuli sellainen tunne että kaikki täällä on nyt nähty ja hyvä jatkaa matkaa. Kahden päivän mopoilu ympäri saarta oli ihan mukavaa ajan kulua ja siinä ajassa tuli kurvailtua saari ristiin rastiin. Eilen päästiin vihdoin testaamaan tuo cable car kyyditys n 700m korkea könkäreen päälle. Tässä oli muutama tuulinen päivä ja cable car ei kulkenut. Maisemat siellä tyhjän päällä roikkuessa olivat hienot. Kyydityksellä on mittaa n. 920m ja jyrkimmillään se kipua 42 asteen kulmassa, lippu maksoi 30 rinkulaa.
Tietysti täältä löytyy samaiset krokotiili-, käärmepuistot yms turistinähtävyydet mitkä löytää joka puolelta Kaakkois-Aasiaa niile siis no thanks.
Ruoka tosiaan hieman esim thaimaata kalliimpaa, alkomahooli halpaa. Oluttölkki marketissa 1,8 RM, ravintolassa 3-5 RM. Ensin pitää vaan bongata lukuisien minimarkettien joukosta ne harvemmat yksilöt mitkä ylipäänsä myyvät olutta, muslimimaan metkuja. Ensimmäisen rantavisiitin jälkeen täällä ajattelin virkistää itseäni kylmällä oluella kämpän terassilla ja suuntasin viereiseen minimarkettiin. No eihän sieltä kylmäkaapista tietenkään löytynyt olutta eikö myöskään seuraavasta minimarketista, eikä seuraavasta, eikä sitä seuraavasta...
Palasin kämpille pepsitölkki kourassa kun ei siinä keskipäivän porotuksessa huvittanut koko rantakatua koluta läpi. Sittemmin tuli bongattua nuo paremmat minimarketit mistä myös olutta löytää.
Eipä tässä muuta kun kamat kasaan ja suunnaksi Thaimaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti