lauantai 16. lokakuuta 2010

Vientiane, Laos

Ympyrä on sulkeutunut ja sijaintina taas Vientiane. Nyt oli reissaamisen meininkiä mitä ainakin kertyneisiin kilometreihin tulee. Viiden ja puolen viikon aikana bussi-, ja junamatkoja kertyi melko tarkkaan 10 000 km. Tämän matkan taivaltamiseen kului 168 tuntia eli yksi viikko, pelkästään matkalippuihin kahdelta hengeltä n 600 euroa. Shanghaissa oli myös  ylivoimaiseti koko vuoden kallein majoitus, 44 eur/vrk vaikka kolusin netistä hostellin sieltä halvimmasta päästä. Tietysti jos leirikouluelämä kiinnostaisi niin dormi majoituksen saisi halvemmalla... Kiinassa vietetty kuukausi oli ja tulee olemaankin tämän reissun kallein kuukausi. Kiina oli mielenkiintoinen maa vaikka kielimuuri lisääkin haastetta ja ihmiset ajoittain käyttäytyvät yhtä siististi kuin siat karsinoissaan.
Nyt reppu pysyy nurkassa koskemattomana ainakin kuukauden, tuon paikasta a paikkaan b ramppaamisen jälkeen ei ole hinkua mihinkään isompiin reissusuunnitelmiin.


2 lk makuuvaunu
2 lk makuuvaunu







1 lk makuuvaunu

1 lk makuuvaunu

Kiinalainen sleeper bus


Kaiken kaikkiaan tuolta miljardimaasta oli todella kuitenkin todella mukava saapua rauhalliseen Pohjois-Laosiin. Näissä maisemissa oli taas tilaa hengittää..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti