torstai 30. syyskuuta 2010

Shanghai, Kiina

Pikaisesti taas sijainti paivitys ennen juna-asemalle suuntaamista. Saatiin talle paivalle hommattua junaliput. Melko taytta oli ja valinnanvaraa paikoissa eika paivissa juuri ollut. Ainoa vaihtoehto oli toisen luokan makuuvaunun ylimmat paikat. Tassa hard sleeper luokassa on siis yhdessa avoloosissa 6 punkkaa kolmessa kerroksessa. Suunta siis Kiinan halki Kunmingiin loinaisosaan josta sitten aikanaa laosin puolelle, matka-aika rattoisat 37 tuntia.

Shanghai on melko lansimainen kaupunki ja iso sellainen onkin. Koluttiin yksi paiva maailman nayttelya ja olihan se tolkuton alue. Melkein 12h kierreltiin ja oli jalat ihan soseena sen jalkeen. Suosituimpiin pavilionkeihin oli ihan tolkuton jono joten ne skipattiin suosiolla. Nyt alkaa nettikoneesta minuutit hiipua ja taytyy suunnata juna-asemalle.

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Shanghai, kiina

Pikaisesti sijaintipaivitys taasen Latvian palvelimen kautta. Eilen saavuttiin junalla Pekingista Shanghaihin. Pekingissa kierreltiin ympari kaupunkia ja kaveltya tuli ihan kiitettavat maarat vaikka julkiset ovat todella halpoja ja kaytannollisia. Metrolinjat on linkitetty todella hyvin toisiinsa ja tiketti maksoi vain 2 Yania eli n 25 senttia. Koluttiin "pakolliset" nahtavyydet eli Kiinan muuri, kielletty kaupunki yms. Muuri oli ihan hieno mutta esim kielletty kaupunki oli vahan sellainen etta tulihan kaytya. Nyt taytyy lahtea metsastamaan junalippuja eteenpain koska 1.10 on kiinan kansallispaiva ja monilla paikallisilla viikon loma joten pari nelja ihmista haluaa matkusraa johonkin pain. Peking-Shanghai juna johon olisin halunnut ostaa liput oli seisomapaikkoja lukuunottamatta taynna seuraavat 10 paivaa, saatiin liput ainoastaan hitaanpaan junaan (matka 20h)joka pysahtyi alvariinsa 1 luokan makuupaikoille. Katsotaan miten saadaan liput eteenpain. Tarkoitus ehtia Shanghaista pois ennen 1.10 kansallispaivan ryysista.

maanantai 20. syyskuuta 2010

Peking, Kiina

Taalla Kiinassa nettiin paasy ei ole ihan yhta simppelia kuin mihin on Kaakkois-Aasiassa tottunut. Ensinnakin nettikahviloita on harvassa ja sitten kun sellaisen loysi niin kysyttiin passia. Nyt Pekingissa netti loytyi laheisen hostellin yhteydesta mutta Kiinan nettisensuuri esti mm tanne blogiin paasyn. Apu loytyi nettifoorumilta ja tuon sensuurin onnistuin nyt kiertamaan kayttamalla latvialaista valityspalvelinta.

Hanoista siirryttiin Bussilla Nanningiin jossa otettiin kaksi paivaa tuntumaa Kiinalaiseen kulttuuriin. Hotellin respassa osasivat jollain tapaa hieman englantia mutta siihen se sitten jaikin. Ruuan tilaaminen hoitui kasimerkein ja sormella osoittamalla. Pieni vihko ja kyna on hyva apuvaline kun tuntui etta ei ne osaa laskea etta montako sormea itsella on pystyssa kun jotain hintaa tms yritti selvittaa. Ihan hyvat safkat saatiin yhta kertaa lukuunottamatta jolloin ruoka oli kylmaa ja ties kuinka kauan seisonutta ja syomatta jai. Ei edes yritetty etsia ravintolaa missa olisi ruokalista englanniksi vaan syotiin kadunvarsien "kansankuppiloissa" edulliseen hintaa.
Nanningista jatkettiin bussilla Yangshouhun. Yangshuo oli maisemien puolesta upea paikka vaikkakin se itse keskuskatu on sellainen turistinen disneyland, Turistit olivat paaosin kiinalaisia. Polkupyora oli kateva peli keskustan lahiympariston tutkimiseen. Nyt ei ole kameran piuha matkassa joten kuvia mahdollisesti joskus myohemmin.

Yangshousta matka jatkui ensin bussilla Guiliniin jossa saatiin viela samalla paivalle liput Pekingiin. Junamatka Pekingiin kesti 23h ja se sujui rattoisasti toisen luokan makuuvaunussa elikkas hard sleeper luokassa noin 45 euron hintaan. Pekingingissa oli vastassa kylma ja sateinen saa (on se kumma kun saa muuttuu nain paljon reilu 2000km matkalla). Pekingin lantinen rautatieasema sijaitsee "keskustan" ulkopuolella ja taksijonot olivat ihan tolkuttomat. Ihmismaara mika velloi ympari asemaa kieli siita etta nyt tosiaan ollaan suurkaupungissa. Muutaman avuliaan ihmisen (kapula englantia ja viittomakielta) avulla loydettiin oikeaan paikallisbussiin. Tuo bussimatka iltaruuhkassa tuntui kestavan ikuisuuden ja oli paljon rasittavampi kuin tuo 23h junamatka, istumapaikoista oli nimittain turha edes haaveilla. Majapaikka jonka olin satunnaisotannalla arponut lonely planetista oli tupaten taynna ja pienen zombailun jalkeen loytyi hotelli jossa oli tilaa. Hintataso hieman "hirvitti" koska tama maksoi melkein 30 euroa. Seuraavana aamuna pyorittiin hieman aluetta paivanvalossa ja loydettiin kohtuuhintainen pikkuhotelli vaikkakin huone on todella basic ja pieni n 13 euron hintaan. Hieman saatamista oli alkuun koska respassa osattu englantia muuta kuin hello. Sitten paikalle saatiin hieman englantia osaava ja saatiin hinnat yms neuvoteltua kohdalleen. Nanningissa ja Yangshoussa saatiin hyvat huoneet n 11 eurolla.
Nyt alkaa nalka kurnimaan joten eikohan tama ole tassa, katsotaan paasenko tanne blogiin enaan uudestaan...

torstai 9. syyskuuta 2010

Hanoi, Vietnam

Bussimatka Vientianesta Hanoihin meni yllattavan kivuttomasti vaikka kestikin 24 tuntia. Aamuyolla 03 saavuttiin rajalle jossa sitten odoteltiin rajan aukeamista. Meinasi vaan bussissa olla happi vahan kortilla kun luonnollisesti ilmastointi pysaytettiin kun bussi parkkeerasi rajalle. Siina tuli torkuttua johonkin puoli kuuteen asti ja sitten ulos raikkaampaan ilmaan odottelemaan. Raja aukesi siina seitseman nurkilla ja rajamuodollisuudet olivat vahintaan puolisekavat Laosista ulos mentaessa. Passitiskilla ei ollut mitaan jarkevia jonoja vaan kaikki ankeaa tiskille ja nakkaavat passin siihen virkaijoiden eteen. Sitten saakin odotella etta mista luukusta se oma passi tulee ulos leimauksen jalkeen. Tuo kyseinen tie Laos-Vietnam rajalle oli melkoista vuoristorataa, ylos, alas, oikealle, vasemmalle... Hanoita lahestyttaessa bussikuski ajoi pummin ja oli hetken aikaa taysin kuutamolla ennen kuin loytyi taas oikea tie.

Hanoissa hypattiin taksiin ja tsekkasin liikkeelle lahdettaessa etta laittoi mittarin paalle. Jossain vaiheessa aloin katsella mittaria etta ompa lyhyet kilometrit taalla pain. Mainitsin asiasta kuskille joka totesi "meter no problem". Jos olisin huomannut taman turbo mittarin alkumatkasta oltaisiin hypatty autosta heti pois, nyt hiffasin sen vasta kun oltiin jo melkein perilla. Perilla sitten pienta vaantoa hinnasta ja kuski suostui pudottamaan sita hieman. Jos en olisi ollut 24h bussimatkan ryydyttama ja hiton nalkainen niin olisin nostanut enemman metelia asiasta nyt halusin heittaa kamat hotellille ja paasta syomaan. Talle kaikkien kusipaataksikuskien kuninkaalle ei kuitenkaan riittanyt se etta laskutti minulta juuri noin kolminkertaisen hinnan vaan yritti kusettaa viela vaihtorahoissa. Ei suostunut laittamaan valoa auton sisalla paalle ja yritti muiluttaa hamarassa liian pienet vaihtorahat (yritti tehda 10 000 setelista 100 000). Kun tyrmasin taman tarjouksen niin tarjosi viela pienempaa summaa. Siina vaiheessa alkoi jo olla hyvin lahella etta ettei kaamit palaneet. No saatiin oikeat vaihtorahat (siis siita 3 kertaa liian suuresta taksasta) ja toivotin mielessani sille suharille hyvaa matkaa helvettiin.

Taman alun vastoinkaymisen jalkeen Hanoissa kaikki on sujunut ongelmitta. Nyt seka Saigonissa etta Hanoissa kayneena niin jotenkin Hanoi on naista kahdesta itselle viihtyisampi. Ruokailu on helppoa ja halpaa jos paikallisruoka vaan uppoaa ja miksei uppoaisi. Pienia katukeittoita on pilvin pimein ja monet myyvat vain yhta-kahta ruokalajia joka nautitaan matalalta pikkupoydalta pienella jakkaralta istuen. Taalla englantia ymmarretaan heikommin kuin Saigonissa joten kasimerkein on tullut useasti kommunikoitua. Ihan hyva harjoitella silla luulen etta kiinassa tata viittomakielta tullaan tarvitsemaan. Matka jatkuu Lauantaina bussilla Hanoista Nanningiin Kiinaan.

torstai 2. syyskuuta 2010

Vientiane, Laos

Päivityksenä matkasuunnitelmiin että Vietnam/Kiina akselille lähtö ei ole vielä toteutunut. Ollaan siis edelleen Vientianessa. Niinkin paljon tuli matkusteltua että käytiin muutaman tunnin ostosvisiitillä Thaimaan puolella Nong Khaissa ja samalla uusitui Laosin viisumin. Yksi syy lähdön siirtoon oli että Vietnamiin oli ennustettu kolmen päivän myrsky juuri kun sinne olisi pitänyt lähteä, uutiskuvien perusteella ennuste toteutui. Toinen oikeastaan isompi pointti oli ettei oikein ollut sellasta lähtöfiilistä päällä, rinkka on lojunut kuukauden nurkassa koskemattomana. Nyt alkaa heräilemään jo sen verran reissufiiliksiä että on jo tullut kyhättyä jonkunlainen reittivisio, Kiina on sen verran iso maa että joku pieni pläni on paikallaan. Reitin runko kulkee Vientiane-Hanoi-Shanghai-Peking- Xian -Laos. Tuohon runkoreittiin lisänä sitten sopivasti pysähdyksiä aikataulun ja fiiliksen mukaan. Reitti on tarkoitus kulkea maitse joten kilometrejä pitäisi tulla ihan kiitettävästi kuten myös junassa ja bussissa vietettyjä tunteja. Saa nähdä toteukuu tuossa visiossa muuta kuin alku ja loppupisteet... ;) Mahdollinen liikkeeelle lähtö kohti Hanoita voisi tapahtua tuossa sunnuntai/maanantai akselilla, edessä leppoisa 24h bussimatka.
Sää täällä on ollut viime aikoina vaihtelevaa. Pari päivää tuossa satoi melkein yhtäsoittoa ja nyt vimepäivinä on vuorotellut sadekuurojen ja todella painostavan auringonpaisteen välillä.