maanantai 7. joulukuuta 2009

Thakhek, Laos

Lauantain fudismatsissa oli ihan hyvä meininki. Laos-Myanmar päättyi 1-1 ja katsomo oli ääriään myöden täynnä. SEA games järjestetään ensimmäistä kertaa Laosissa ja paikalliset tuntuvat olevan innoissaan. Harvemmin pienessä ja köyhässä Laosissa on ollut mitään tällaista kansainvälistä tapahtumaa.
Vientiane jäi eilen taakse hetken mielijohteesta. Pääsyynä oli oikeastaan se että saatiin kyyti Moon broidilta joka palaili vkl vietosta työpaikalleen. Mitäs siinä, kamat kasaan ja menoksi. Matka jatkui siis kohti etelää. Kilometreistä en osaa sanoa mutta 5,5h safkataukoineen meni matkaan. Matkalla sai sellaisen kuvan että kaikilla paikallisilla ei kyllä ole liiemmälti itsesuojeluvaistoa. Pilkkopimellä tiellä mateli mopoja ym pienempää kalustoa ja monet eivät omanneet esim mitään toimivaa takavaloa. Sitten jos se mopon etuvalokaan ei sattunut toimimaan niin jotkut olivat sentään kiinnittäneet jonkun valontuikun kypärään (jos nyt ylipäänsä edes käyttivät kypärää). Autot, rekat ym isompi kalusto sitten paineli 80-100 lasissa.
Nyt sijaintina siis Thakhek. Moon kertoman ja päivän havaintojen perusteella tämä on ikäänkuin Suomen Turku eli ihan hyvä paikka turkulaisille. Joki täällä on vähän isompi kuin Aurajoki eli Mekong ja täl puol jokkee on Laos, tuol puol jokkee Thaimaa.
Mitään erityistä tässä itse "kaupungissa" ei oikeastaan ole, lähellä pitäisi olla kuitenkin ihan hienoja luolia yms nähtävää.Täytyy siis hoitaa mopo alle ja lähteä tutkimaan. Siinä missä matkailujätti Thaimaassa sai 3 eurolla uuden karhean yamaha, honda tms moposkootterin niin täällä joutuu vähän iäkkäämmästä kiinalaisvalmisteesta pulittamaan sellaset 7 euroa. Selvähän se on että kun turisteja ei juurikaan ole niin eipä ole liiemmälti sen suuntaisia palveluitakaan. Pari länkkäriä näin päivällä tässä kylillä. Vietnamilaisia (bussi)turisteja näkyy jonkun verran mutta hekin taitavat pysähtyä vain yhdeksi yöksi matkalla muualle päin Laosia tai Thaimaata. Kappas tulihan väännettyä pitkästi tekstiä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti