lauantai 26. joulukuuta 2009

Don Det, Laos

Tänne Don Detille on todellakin helppo jumittua. Kyllä se Kambodsan keikka tähän väliin on kuopattu ajatus.
Duracell pupuille täällä ei aktiviteetta ole mitenkään erityisen paljon tarjolla. Jotain melontaretkiä on ainakin tarjolla.Lähinnä aika kuluu saarta tutkiskellessa tai ottamalla rennosti esim riippumatossa.
Tämä Don Det on melko pieni saari ja nämä muutamat saarta halkovat polut on kävelee halutessaan nopeasti läpi.Kannattaa kuitenkin mukautua paikalliseen kiireettömään elämään ja olla hosumatta mihinkään.
Viereinen Don Khon on vähän isompi saari. Aikanaan nämä saaret yhdisti rautatienpätkä josta muistuttaa ruosteinen höyryveturi Don Khonilla.
Ennen matkaansa Kambodsan puolelle Mekong joki muodostaa pari koskea. Pienempi niistä Somphamit Falls käytiin jo katsastamassa ja isompi Khon Phapheng Falls mahdollisesti huomenna.
Pari viikkoa sitten joku Japanilainen oli tuolla Somphamitilla päättänyt ottaa ainutlaatuisen valokuvan paikasta jonne varoituskyltit kielsivät menemästä.Huonostihan siinä kävi, putosi koskeen ja ruumis löytyi kolmen päivän päästä.
Ollaan nyt useana päivänä käyty katselemassa kun paikallinen ukkeli valmistaa puuhiiltä. Melkein kaksi viikkoa kuluu yhden satsin valmistamiseen. Kaksi päivää kuluu puiden lataamisessa sisään ja muissa valmisteluissa, noin 5 päivää kuluu itse palamisprosessissa. Sitten ne pienetkin ilmaräppänät suljetaan ja odotetaan 3 päivää. Kaksi päivää kuluu sitten vielä hiilien pilkkomiseen ja pussitukseen.
Palella täällä ei tarvitse. Päivisin lämpötilat huitelee vähän päälle 30 ja yöllä kymmenisen astetta vähemmän.

1 kommentti:

  1. Hyvää uuttavuotta!!! Piti just soittaa sulle, mut tossa sun numeron vieressä luki net toimii vaan thaimaassa :(

    VastaaPoista